Pomer surovín: 80 % mäsa (hlava
bôčik
podhrdlina)
10 % surovej pečene
5 % bravčových koží
5 % mäsového vývaru. Koreniny: 5 strúčikov cesnaku
5 g ďumbieru
3 g majoránu
5 g mletého nového korenia
10 g mletého čierneho korenia
160 g soli.
Mäso umyjeme a uvaríme. Potom ho pomelieme alebo nadrobno nasekáme. Pečeň a uvarené kož pomelieme. Vložíme do misy
osolíme
pridáme koreniny
rozotretý cesnak
horúci vývar a dobre premiešame. Naplníme do umytých čriev a varíme 15 až 20 minút vo vode horúcej 90 až 95 oC. Uvarené jaternice vyberieme
dáme na chvíľu do studenej vody a rozložíme na drevenú dosku. Rozpis je na 10 kg jaterníc.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.