Tenké úhľadné kusy odležaného nasoleného bravčového mäsa bez kostí a koží zavesíme
po vymočení v teplej vode
do udiarne. Zvyčajne údime s iným mäsom a podľa potreby farbíme krvou. Mäso údime tak
aby sa dalo používať bez ďalšieho dovárania. Ak údime len samotné mäso
po oschnutí povrchu začneme kúriť silnejšie a mäso sfarbíme krvou
do ktorej sme dali dostatočné množstvo rozotretého cesnaku. Potom ho vložíme opäť do udiarne. Takto farbíme ešte asi 2 krát. Dbáme na to
aby sa mäso údilo rýchlo
ale nekvapkalo. Tým dosiahneme
ž je mäso mäkké
veľmi šťavnaté a nestratí veľmi na hmotnosti.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.