250 g bravčového mäsa z pleca
250 g bravčového bôčika
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
20 g hladkej múky
50 g masti
mäsový vývar
mletá rasca
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na väčšie kocky a opražíme v rozpálenej masti. Osolíme
pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a speníme. Primiešame cesnak rozotretý so soľou a mletú rascu. Podlejeme vodou a vložíme do vyhriatej rúry. Počas pečenia podlievame vypečenou šťavou a podľa potreby teplou vodou. Mäkké mäso vyberieme
šťavu vydusíme na tuk
zalejeme vývarom a povaríme asi 20 minút. Mäso uložíme na taniere a polejeme šťavou. Podávame so zemiakovou knedľou a s dusenou kapustou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.