4 plátky z morčacích pÅ•s po 150 g
40 g masla
mleté čierne korenie
soľ. Chrumkavá kôrka: 50 g tvrdého syra
30 g masla
2 cibule
1 strúčik cesnaku
1 viazanička sušenej petržlenovej vňate
2 lyžice strúhanky
1 lyžica nastrúhanej citrónovej kôry.
Morčacie rezne umyjeme a osušíme. Posypeme mletým korením a zakryté necháme stáť pri izbovej teplote. Na kôrku olúpeme cibuľu a cesnak
ktoré nakrájame nadrobno. Za stáleho miešania opražíme na 5 g masla. Prisypeme strúhanku a opražíme dozlata. Primiešame nastrúhanú citrónovú kôru. Syr nahrubo nastrúhame. Morčacie mäso prudko opražíme na horúcom masle. Potom ho necháme na minime z každej strany prepiecť 3 až 4 minúty. Osolíme. Na stejky rozdelíme cibuľovo - bylinkovú zmes
posypeme strúhankou a syrom. Jemne pritlačíme. V rúre zapekáme na najvyššom stupni asi 3 minúty. Podávame so zeleninou a opekanými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.