4 rezne morčacích pÅ•s
60 g údenej slaniny
100 g čerstvých húb
100 ml bieleho vína
1 lyžica kyslej lahôdkovej smotany
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
vývar z kostí
1 lyžica paradajkového pretlaku
drvená rasca
mleté čierne korenie
soľ.
Rezne naklepeme
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a opražíme na nakrájanej rozškvarenej slanine. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu
rozotretý cesnak
očistené nakrájané huby a drvenú rascu. Podlejeme vývarom a udusíme domäkka. Nakoniec primiešame paradajkový pretlak spolu s vínom a ochutíme kyslou lahôdkovou smotanou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.