4 morčacie rezne po 200 g
5O g masla (alebo tuku)
250 g kuriatok
200 ml bieleho vína
200 ml sladkej pochúťkovej smotany
4 paradajky
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 cibuľa
4 lyžice olivového oleja
zväzok oregana
cukor
mleté čierne korenie
soľ.
Rezne osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Potom ich opečieme v rozpálenom oleji z oboch strán asi 5 minút. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Na tej istej panvici roztopíme maslo
pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a opražíme do sklovita. Pridáme očistené kuriatka a krátko opražíme. Primiešame olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na kocky. Prilejeme paradajkový pretlak vymiešaný s bielym vínom dohladka. Primiešame smotanu a uvaríme omáčku. Ochutíme nasekaným oreganom
soľou
mletým čiernym korením a cukrom. Nalejeme na rezne a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.