4 morčacie rezne po 200 g
200 ml smotany
150 g nastrúhaného syra
80 g masla (alebo tuku)
200 ml bieleho vína
250 g čerstvých šampiňónov
2 cibule
múka
šťava z 1 citróna
zväzok zelenej petržlenovej vňate
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
mleté čierne korenie
soľ.
Rezne osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a obalíme múkou. Potom ich opečieme v rozpálenom masle z každej strany asi 5 minút. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom masle alebo tuku opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme očistené a umyté šampiňóny nakrájané na plátky a krátko opražíme. Zalejeme citrónovou šťavou
bielym vínom
smotanou a uvaríme omáčku. Primiešame nastrúhaný syr a dôkladne miešame
až kým sa syr s omáčkou nespojí. Odstavíme z ohňa a ochutíme soľou
mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Omáčku nalejeme na rezne
posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.