600 g morčacích pÅ•s
olej
hladká múka
maslo
marhuľa
4 kolieska ananásu
80 g tvrdého syra
mleté čierne korenie
soľ.
Morčacie prsia nakrájame na rezne (2 plátky na porciu)
mierne naklepeme
osolíme
pomúčime a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme. Do výpeku dáme múčne maslo
rozpustíme
podlejeme vodou alebo vývarom a krátko podusíme. Do hotovej šťavy poukladáme plátky mäsa
prikryjeme ich plátkami tvrdého syra s ovocím a krátko podusíme. Podávame s dusenou ryžou
zemiakovými hranolkami alebo zemiakovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.