1 hovädzí jazyk
pol cibule
200 ml octu
2 strúčiky cesnaku
pol lyžice koriandra
pol lyžice bieleho korenia
4 bobkové listy
10 zÅ•n čierneho korenia
soľ.
Hovädzí jazyk potrieme nitritovou soľou
koriandrom a mletým bielym korením. Pripravíme moridlo z vody
octu
bobkového listu
celého korenia a z cibule nakrájanej na kolieska. Moridlo prevaríme a vložíme doň jazyk. Nádobu odložíme na chladné miesto a denne 1 až 2 krát obrátime. V moridle môž jazyk stáť 8 až 10 dní. Potom ho uvaríme vo vode
do ktorej dáme trochu jedlej sódy. Uvarený jazyk dáme rýchlo do studenej vody a stiahneme sliznicu. Potom ho nakrájame na plátky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.