1 moriak (3000 až 4000 g)
2 lyžice oleja
soľ. Plnka : 250 g bravčového mäsa
200 g šampiňónov
50 ml mlieka
1 vajce
3 žmle
2 cibule
2 lyžice oleja
mleté čierne korenie
strúhanka
soľ.
Moriaka znútra i zvonku osolíme
naplníme plnkou a zašijeme. Vložíme do pekáča
pridáme olej a podlejeme. Pečieme najprv prikrytého a potom ho odkryjeme. Počas pečenia podľa potreby podlievame a polievame výpekom. Plnka: Mäso pomelieme. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme na plátky nakrájané šampiňóny
osolíme
okoreníme a podusíme. Pridáme pomleté mäso a opražíme. Necháme vychladnúť
pridáme vajce
nakrájané a mliekom navlhčené žmle
podľa potreby strúhanku a všetko spolu dobre premiešame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.