2.5 kg morka
3 pomaranče
zemiaky
múka
maslo
soľ
korenie
na omáčku kukurica
kyslá smotana
jablko
alobal
pomastíme pekáč
morku pokvapkáme pomarančovou šťavou
posolíme
trochu okoreníme
dovnútra dáme jablko
podlejeme vodou
počas pečenie podlievame vodou
pečieme asi 2
5 h.
Počas pečenia si pripravíme zemiaky: na neošúpanom zemiaku urobíme nožom kríž a dáme do alobalu narezaným hore (každý zemiak zvlášť). Keď sa morka pečie asi 1
5 h.
pridáme zemiaky (potrebujú asi 45 min pri 200oC). Do výpeku dáme pomarančovú kôru
trochu korenia
smotanu
povaríme 2-3 min.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.