3 vajcia
 100 g masla
 250 g cukru
 soľ
 lyžička vanilkového cukru
 400 g čokoládovej polevy
 250 ml mlieka
 240 g múky
 lyžička prášku do pečiva
 maslo na vymastenie formy
            
                Rúru predhrejeme na 150 C. Z vajíčok oddelíme žĺtky a z nich spolu s maslom 
 štipkou soli a vanilkovým cukrom ručným šľahačom vyšľaháme krém. 150g čokoládovej polevy rozpustíme v horúcej vode. Necháme schladiť a zmiešame za občasného prilievania mlieka s krémom. Z bielkov a zvyšku cukru ušľaháme sneh. Do čokoládového krému opatrne dáme 1/3 bielkového snehu
 múku a prášok do pečiva preosejeme a opatrne vmiesime so zvyšným bielkovým snehom do krému. Formu vymastíme
 naplníme cestom a pečieme asi 90 minút v trúbe. Múčnik necháme vychladnúť a vyberieme z formy. 200 g čokoládovej polevy rozpustíme v horúcej vode a polejeme ním vrch múčniku. Zvyšok čokoládovej polevy na hrubšom strúhadle nastrúhame na múčnik a vločky sa prichytia na ešte vlhkú polevu.
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.