400 g filé z kambaly
150 g mrazených krabov
250 g mladého špenátu
šťava z 1 citróna
1000 ml rastlinného oleja.
Filé z kambaly opláchneme pod tečúcou studenou vodou
osušíme a nakrájame asi na 3 centimetrové kúsky. Kraby necháme rozmraziť pri izbovej teplote. Kambalu a kraby pokvapkáme šťavou z citróna
necháme asi 15 minút stáť a osušíme. Špenát očistíme
umyjeme
prelejeme vriacou vodou a osušíme. Do každého listu špenátu zabalíme po kúsku kambaly a kraba. Napichneme na drevené alebo kovové ražníky
pripravíme na misky. V hrnci na fondue rozpálime olej. Hrniec postavíme na varič a rybie ražníky vyprážame v horúcom tuku. Podávame so sypkou varenou ryžou alebo bielym chlebom
ľadovým šalátom
kečupovou šľahačkou
zelenou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.