12 veľkých račích chvostov v ulitách
4 plátky surovej šunky
2 paradajky
4 malé nakladané uhorky
2 cibule. Poleva: 1 lyžica paradajkového pretlaku
pol šálky medu
2 lyžice octu
1 strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
soľ.
Raky umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cibuľu a paradajky rozpolíme. Na každý zo 4 ražňov striedavo ponapichujeme 3 raky
pol cibule
pol paradajky
1 nakladanú uhorku a 1 plátok šunky. Med rozmiešame s paradajkovým pretlakom
octom a cesnakom rozotretým so soľou a trocha okoreníme mletým čiernym korením. Zmesou potrieme ražne a marinujeme asi 1 hodinu. Opečieme na grile alebo panvici. Podávame s čerstvým sendvičom a ľahkým bielym vínom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.