4 morské ostriež po 300 g
250 ml bieleho vína
1 cibuľa
1 citrón
5 klinčekov
2 bobkové listy
100 ml ovocného octu
500 ml vody
pol zväzku medovky
1 čajová lyžička soli. Ďalej: 200 g masla
1 zväzok zelenej petržlenovej vňate
pol zväzku medovky.
Vypitvané a očistené ryby umyjeme pod tečúcou vodou. V hrnci privedieme do varu biele víno
vodu a ocot. Cibuľu rozdelíme napoly a na každú polovičku pripichneme klinčekmi bobkový list. Spolu so soľou
rozpoleným citrónom a medovkou vložíme do hrnca. Nálev varíme asi 5 minút
potom pridáme ryby a na miernom ohni varíme ďalších 15 minút. Maslo roztopíme na panvici a pridáme nasekanú zelenú petržlenovú vňať a medovku. Ryby upravíme na taniere
polejeme maslom a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.