4 morské ostriež po 300 g
pár kvapiek worcestrovej omáčky
múka
šťava z 1 citróna
zväzok estragónu
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 100 g varenej šunky
200 ml bieleho vína
2 lyžice paradajkového pretlaku
100 g zelených a čiernych olív
1 balenie kapár
1 chilli paprička
1 zväzok jarnej cibuľky
2 lyžice olivového oleja
200 ml mäsového vývaru
petržlenová vňať.
Kuchynsky upravené ostriež osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a marinujeme citrónovou šťavou a worchestrovou omáčkou. Naplníme lístkami estragónu a obalíme múkou. Opečieme v oleji alebo na grile asi 15 minút. Olej rozpálime na panvici
pridáme očistenú jarnú cibuľku nakrájanú na plátky a opražíme do sklovita. Pridáme šunku nakrájanú na malé kocky
chilli papričku nakrájanú nadrobno
odkôstkované a rozštvrtené olivy a kapary a krátko opražíme. Primiešame paradajkový pretlak a zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Pridáme nasekanú zelenú petržlenovú vňať. Ryby dáme na teplé taniere a polejeme olivovou omáčkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.