700 g teľacieho mäsa
800 g údenej bravčovej krkovičky
250 g slaniny
250 g aspiku
250 g masla
sardelová pasta
3 vajcia
citrón
zelená petržlenová vňať
soľ.
Teľaciu hruď
teľacie stehno a údenú bravčovú krkovičku vykostíme a nakrájame na tenké väčšie rezne. Sardelovú pastu vymiešame s maslom. Vajcia uvaríme natvrdo a olúpeme. Pekáč vyložíme veľkými tenkými plátkami slaniny
na ne rozložíme nakrájané teľacie mäso
rozotrieme trochu sardelového masla
pridáme plátky údenej krkovičky
opäť sardelové maslo
vajcia uvarené natvrdo uložíme vcelku
teľacie mäso
sardelové maslo
údené mäso a nakoniec rozložíme drievka
prikryjeme a zaťažíme. Pekáč vložíme do väčšieho hrnca s vriacou vodou a varíme pomaly asi 2 hodiny. Uvarené zaťažné mäso v pekáči dáme na studené miesto alebo na ľad. Na druhý deň obsah vyklopíme
nakrájame
naukladáme na misu
ozdobíme aspikom
nakrájaným citrónom a zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.