100 g chudého bravčového mäsa
2 bravčové mozočky
500 g slaniny
2 žĺtky
štvrť cibule
3 žmle
koriander
pomleté klinčeky
mleté čierne korenie
soľ.
Mozočky uvaríme
oddelíme povrchovú blanu a nakrájame na kocky. Mäso a slaninu pomelieme a zmiešame so žmľami
ktoré najskôr namočíme do vývaru a vytlačíme
so soľou
koriandrom
cibuľou nakrájanou nadrobno
mletými klinčekmi
mletým čiernym korením a 2 žĺtkami. Nakoniec pridáme mozočky. Plníme do vyčistených tenkých bravčových čriev (môžu byť aj baranie) na dĺžku 10 až 15 cm. Upečieme v rozpálenej masti.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.