600 g mrazeného rybacieho filé
soľ
mleté čierne korenie
1/4 citróna
60 g masla
strúhanky
250 g parmezánu
20 g oleja
2 dl bieleho vína
Umyté rybacie filé rozdelíme na porcie
osolíme
okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom
dno vysypeme strúhankou
dáme vrstvu postrúhaného parmezánu
naň položíme pripravené filé a posypeme opäť vrstvou syra. Vrstvy striedame. Na poslednú položíme kúsky masla
pokvapkáme olejom
zalejeme vínom a pečieme v rúre pokiaľ syr nezačne hnednúť. Podávame v mise
v ktorej sme piekli
so zemiakmi a zeleninovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.