150 g mrkvy
100 g kalerábu
30 g masti
1 cibuľa
100 ml smotany
1 žĺtok
20 g hladkej múky
mäsový vývar (instant)
20 g krúp
kôpor (zelená petržlenová vňať)
soľ.
Nakrájanú cibuľu speníme na masti
pridáme očistenú a nastrúhanú mrkvu a kaleráb. Opražíme
poprášime múkou
znova opražíme
zalejeme mäsovým vývarom
osolíme
pridáme krúpy a uvaríme domäkka. Zjemníme smotanou
v ktorej sme rozmiešali žĺtok. Namiesto krúpov môžme použiť ryžu alebo zemiaky. Dochutiť môžme lyžičkou cukru a trochou octu
alebo ju okoreniť nastrúhaným muškátovým orieškom. Podávame s nasekaným kôprom alebo petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.