6 vajec
2 lyžice ovocného likéru
100 g vlašských orechov
200 g práškového cukru
40 g polohrubej múky
1 lyžica citrónovej šťavy
260 g uvarenej mrkvy
mletá škorica
80 g strúhanky
pol balíčka prášku do pečiva. Citrónová poleva: 2 lyžice mlieka
200 g práškového cukru
1 lyžica citrónovej šťavy.
Žĺtky vymiešame s dvoma tretinami cukru
mletou škoricou a citrónovou šťavou do peny. Potom postupne za stáleho miešania pridáme uvarenú nastrúhanú mrkvu. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov a zo zvyšného cukru
pomleté orechy
strúhanku
múku
likér a prášok do pečiva. Cesto dáme do tortovej formy vymastenej tukom a vysypanej múkou. Vložíme do vyhriatej rúry
po asi 15 minútach teplotu rúry znížime a tortu dopečieme. Upečenú a vychladnutú tortu polejeme citrónovou polevou. Citrónová poleva: Preosiaty cukor premiešame s vriacim mliekom
postupne pridáme citrónovú šťavu a vymiešame dohladka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.