125 ml kyslej pochúťkovej smotany
3 žĺtky
3 bielky
20 g masla
1 lyžica rumu
40 g horkej čokolády
2 lyžice jemne pomletých lieskových orieškov
3 lyžice cukru
5 lyžíc sladeného kakaového prášku
štipka soli.
Žĺtky s cukrom vymiešame do hustej bielej peny. Čokoládu nastrúhame (alebo najemno nakrájame). Spolu s kakaovým práškom
lieskovými orieškami a rumom zamiešame do žĺtkovej peny. Bielky so soľou vyšľaháme na tuhý sneh. Opatrne zapracujeme do žĺtkovej zmesi. 4 malé nákypové formičky vytrieme maslom a z troch štvrtín naplníme čokoládovou zmesou. Pečieme 2 minúty pri výkone 600 W. Pudingy necháme trocha vychladnúť
potom ich vyklopíme
znova prevrátime a dáme na taniere. Ešte vlažné zalejeme kyslou smotanou a ihneď podávame. Tip: Čokoládový puding môžme ešte poliať čokoládovou polevou a ozdobiť šľahačkou. Na polevu nalámeme 50 g jemnej horkej čokolády a za 20 sekúnd ju pri výkone 600 W roztopíme. Do polevy môžme pridať aj 1 čajovú lyžičku zmesi medovníkového korenia. Kyslú smotanu potom nahradíme ľahkým vanilkovým krémom alebo vínnou penou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.