400 g bravčového pleca
60 g ementálu
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
2 vajcia
2 lyžice mlieka
2 paradajky
3 zeleninové papriky
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 cibuľa
40 g masti (oleja)
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na masti. Pridáme mäso
osolíme
okoreníme
vložíme zeleninové papriky
olúpané paradajky nakrájané na plátky a paradajkový pretlak. Podlejeme a udusíme domäkka. Vajcia rozšľaháme s mliekom a nastrúhaným ementálom
zalejeme mäso a zapečieme vo vyhriatej rúre. Napokon pokvapkáme smotanou a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou a s hranolkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.