800 g zemiakov
200 ml mlieka
150 g krúp
1 lyžica masti
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
rasca
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Zemiaky očistíme
umyjeme
nakrájame a uvaríme v osolenej vode spolu s rascou. Precedíme
roztlačíme a zalejeme horúcim mliekom. Vymiešame na kašu. Pridáme precedené krúpy
ktoré sme osobitne uvarili s polovicou masti v slanej vode. Primiešame rozotretý cesnak
majorán
korenie a soľ. Hotovú kašu polejeme nakrájanou cibuľou
ktorú sme opražili v zvyšnej rozpálenej masti.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.