500 g filé z tľapky
200 g mrazených garnátov
2 lyžice suchého sherry
250 ml bieleho vína
1 lyžica sójovej omáčky
pol čajovej lyžičky chilli omáčky
šťava z 1 citróna
750 ml slepačieho vývaru.
Filé umyjeme
osušíme a pozdĺžne rozrežme. Vzniknú nám asi 5 cm dlhé pásiky
ktoré pokvapkáme šťavou z citróna a necháme asi 30 minút stáť. Osušíme a zavinieme. Garnáty necháme rozmraziť pri izbovej teplote. Necháme odkvapkať. Prísady uložíme do misiek - do hrnca na fondue nalejeme slepačí vývar a víno. Ochutíme sójovou omáčkou
sherry a chilli omáčkou. Necháme slabo vrieť na variči
prísady napichujeme na vidličky a varíme vo vývare. Podávame s bielym chlebom
horčicovou omáčkou s mandľami a olivami
bielou cibuľovou omáčkou
brusnicovou šľahačkou
kaviárovou šľahačkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.