500 g nakrájaného hovädzieho mäsa
4 vajcia
500 g zemiakov
4 kyslé uhorky
naložná cvikla
2 cibule
2 matjesy
2 lyžice bravčovej masti
4 zrnká čierneho korenia
bobkový list.
Mäso uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Zemiaky očistíme
nakrájame na malé kocky a 15 minút pred dovarením mäsa ich pridáme k mäsu. Uvarené mäso vyberieme
nakrájame a pomelieme. Uvarené zemiaky vyberieme z vývaru
popučíme a premiešame s mäsom. Medzitým opražíme na masti cibuľu nakrájanú nadrobno
pridáme nakrájané matjesy a mäsovo - zemiakovú kašu. Všetko trocha zapečieme a rozdelíme na taniere. Na každú porciu položíme upražné volské oko
nakrájanú kyslú uhorku a cviklu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.