750 g hovädzieho mäsa
750 g zemiakov
2 cibule
zelená petržlenová vňať
2 bobkové listy
1 klinček
6 zrniek čierneho korenia
soľ.
Zemiaky a cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Mäso umyjeme
nakrájame na kocky a varíme vo vode
pričom penu z povrchu často zberáme. Po chvíli varenia pridáme zemiaky s cibuľou a vývar osolíme. Bobkové listy
zrnká čierneho korenia a klinček dáme do pórovitého vrecúška
ktoré previažme niťou
prichytíme o uško pokrievky
vložíme do vývaru
prikryjeme a varíme asi 2 hodiny. Jedlo je uvarené
keď sú zemiaky
cibuľa a mäso úplne mäkké
až rozvarené. Potom koreniny vo vrecúšku vyberieme z vývaru
zmes prelejeme do hlbokej misy a posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Na lodiach sa k tomuto jedlu podáva cvikla v octovom náleve a chlieb s maslom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.