4 strúčiky cesnaku
1 žĺtok
2 lyžice oleja
1 čajová lyžička pálivej mletej červenej papriky
2 lyžice chlebových omrviniek rozmočených v troche rybieho vývaru
rybí vývar
na hrot noža šafranu
soľ.
Cesnak popučíme
pridáme šafran
pálivú papriku
mletú červenú papriku
soľ
rozmočené chlebové omrvinky a všetko spolu dobre vymiešame. Nakoniec postupne vmiešame žĺtok a po kvapkách olej. Ak je nátierka hustá
rozriedime ju rybím vývarom. Podávame natreté na hriankach.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.