2 Hermelíny
4 natvrdo uvarené žĺtky
2 lyžice kyslej lahôdkovej smotany
50 g rastlinného nátierkového masla
2 zelené papriky
1 čajová lyžička horčice
pol nastrúhanej cibule
pol lyžičky citrónovej šťavy
nadrobno nasekaný kôpor
soľ.
Hermelín nastrúhame na hrubom strúhadle a spolu s rastlinným nátierkovým maslom a žĺtkami rozotrenými vidličkou vymiešame na hladkú hmotu. Pridáme papriky zbavené jadrovníkov
ktoré takisto nastrúhame na hrubom strúhadle
horčicu
kyslú smotanu
cibuľu
podľa chuti dosolíme a pridáme citrónovú šťavu. Všetko dôkladne vymiešame na hladkú nátierku.
Natierame ju na chlieb alebo pečivo. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekaným kôprom alebo prizdobíme pretžlenovou
vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.