2 trojuholníky syrokrému
2 natvrdo uvarené žĺtky
150 g rastlinného nátierkového masla
pol čajovej lyžičky horčice
3 lyžice nadrobno nasekaného ligurčeka
niekoľko kvapiek citrónovej šťavy
soľ.
Do pripravenej misky dáme nasekaný ligurček
rozotretý trojuholníkový syr
nátierkové maslo
rozotreté uvarené žĺtky
pár kvapiek citrónovej šťavy
horčicu a soľ podľa chuti. Z pripravených surovín zľahka vymiešame jemnú nátierku. Podávame na nasucho opražných hriankach.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.