2 trojuholníky syrokrému
3 väčšie čierne reďkovky
2 lyžice hustej smotany (alebo bieleho jogurtu)
150 g rastlinného nátierkového masla
1 čajová lyžička horčice
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Do pripravenej misky dáme umytú
očistenú
nastrúhanú čiernu reďkovku
vidličkou rozotretý syrokrém
rastlinné nátierkové maslo
lyžičku horčice
smotanu
podľa chuti osolíme a všetko spolu vymiešame na hladkú nátierku. Nátierkou natierame chlieb alebo hrianky opražné nasucho. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou. Ako posýpku na dochutenie môžme použiť aj nadrobno nastrúhanú čerstvú reďkovku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.