200 g hladkej sójovej múky
sójová omáčka
2 lyžice rastlinného nátierkového masla
1 cibuľa
rastlinný olej
majoránka
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Sójovú múku opražíme nasucho na miernom ohni. Potom ju zalejeme vodou tak
aby sme z nej pripravili kašu. Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na rastlinnom oleji. Mimo ohňa pridáme majorán a sójovú kašu. Na miernom ohni povaríme tak
aby všetko zhustlo. Keď je kaša vychladnutá
vmiešame do nej 2 lyžice masla a podľa chuti trochu sójovej omáčky a soli. Všetko dôkladne vymiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb
pečivo alebo hrianky. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.