300 g hovädzej sviečkovice
2 žĺtky
1 lyžica kremžskej horčice
1 nastrúhaná cibuľa
3 strúčiky cesnaku
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Čerstvú hovädziu sviečkovicu dobre umyjeme a osušíme. Potom ju dvakrát pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do nádoby na prípravu nátierky. Pridáme čerstvé vajcové žĺtky
nastrúhanú cibuľu
kremžskú horčicu
rozotreté strúčiky cesnaku
podľa chuti soľ a trochu mletého čierneho korenia. Takto pripravené suroviny starostlivo premiešame na hladkú nátierku. Natierame hrianky opražné nasucho alebo plátky sendviča. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.