400 g husacej pečene
1 cibuľa
1 strúčik cesnaku
400 ml bravčovej masti
majorán
nadrobno nasekaná pažítka
mleté čierne korenie
soľ.
Umytú husaciu pečeň nakrájame na malé kúsky (alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku). Odložíme nabok. Cibuľu nastrúhame na hrubom strúhadle a speníme na oleji. Potom pridáme odložnú nakrájanú (alebo pomletú pečeň). Podľa chuti osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
trochou majoránu a rozotretým cesnakom. Za stáleho miešania pečeň opražíme. Potom dáme opražnú pečeň do teplovzdornej nádoby
zalejeme horúcou roztopenou masťou
premiešame a necháme stuhnúť. Nátierku natierame na chlieb
pečivo alebo sendvič. Nátierka je výbornou pochúťkou na nasucho opražných hriankach. Pred podávaním posypeme nadrobno nakrájanou pažítkou. Na konečné dochutenie je vhodná aj nadrobno nasekaná čerstvá cibuľa.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.