200 g uvarených vykostených kuracích drobkov (krídla
pečene
žalúdky
srdcia)
50 g prerastenej oravskej slaniny
4 natvrdo uvarené vajcia
4 lyžice tatárskej omáčky
100 g sterilizovaného hrášku
1 nastrúhaná cibuľa
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Uvarené kuracie drobky spolu s vopred opražnou slaninou pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do vhodnej nádoby. Pridáme nastrúhané vajcia
tatársku omáčku
nastrúhanú cibuľu
odkvapkaný sterilizovaný hrášok a soľ podľa chuti. Všetko dobre premiešame na hladkú nátierku. Ak je treba
rozriedime ju trochou jogurtu. Nátierku natierame na chlieb alebo pečivo a pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.