200 g mozočka
30 g tvrdého nastrúhaného syra
1 čajová lyžička horčice
4 lyžice ochutenej majonézy
50 g rastlinného nátierkového masla
1 cibuľa
rastlinný olej
pol čajovej lyžičky citrónovej šťavy
nadrobno nasekaná petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Očistený a umytý mozoček udusíme na jemne nakrájanej cibuli
ktorú sme spenili na rastlinnom oleji. Podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a necháme vychladnúť. Do misky na vymiešanie nátierky dáme nátierkové maslo
horčicu
majonézu
tvrdý syr a citrónovú šťavu. Z týchto surovín vymiešame hladký nátierkový základ
do ktorého pridáme vychladnutý pretretý mozoček. Ešte raz všetko dôkladne premiešame. Natierame na chlieb
pečivo alebo hrianky. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.