300 g teľacej pečene
4 lyžice nastrúhaného syra
4 žĺtky
4 lyžice ochutenej majonézy
2 lyžice jogurtu
4 čerstvé paradajky
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
rastlinný olej
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Umytú teľaciu pečeň nakrájame a opražíme na rastlinnom oleji na spenenej
nadrobno nakrájanej cibuli. Nakoniec ju podľa chuti osolíme
okoreníme trochou mletého čierneho korenia
vmiešame rozotretý cesnak a necháme vychladnúť. Vychladnutú pečeň pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme vidličkou rozotreté žĺtky
nastrúhaný syr
majonézu a jogurt. Všetko dobre premiešame na hladkú nátierku. Natierame na chlieb
pečivo alebo sendvič. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou a ozdobíme kolieskami čerstvých paradajok.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.