250 g údeného jazyka
2 sladkokyslé uhorky
1 nastrúhaná cibuľa
50 g rastlinného nátierkového masla
1 lyžica horčice
nadrobno nasekaný kôpor
soľ.
Úený jazyk uvaríme
olúpeme a pomelieme na mlynčeku. Dáme do misky a pridáme maslo
horčicu
cibuľu
nastrúhané sladkokyslé uhorky a podľa chuti soľ. Všetko dôkladne premiešame. Nátierku natierame na chlieb
pečivo
sendvič alebo nasucho opražné hrianky. Pred podávaním posypeme nasekaným kôprom. Podľa chuti môžme k nátierke podávať aj nakrájané čerstvé paradajky
papriku alebo reďkovku.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.