300 g vareného slepačieho mäsa
4 natvrdo uvarené žĺtky
4 lyžice tatárskej omáčky
100 g rastlinného nátierkového masla
1 čajová lyžička horčice
citrónová šťava
2 sladkokyslé uhorky
mleté čierne korenie
soľ.
Do mixéra dáme mäso nakrájané na menšie kúsky
maslo
nasekané natvrdo uvarené žĺtky
tatársku omáčku
horčicu
podľa chuti soľ
mleté čierne korenie a pol lyžičky citrónovej šťavy. Všetko spolu zmixujeme. Nátierku natierame na chlieb
pečivo alebo sendvič. Je výbornou pochúťkou aj na hriankach opražných nasucho. Pred podávaním dochucujeme plátkami sladkokyslej uhorky. Môžme dochutiť aj inou čerstvou zeleninou (paradajkami
paprikou a podobne).
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.