400 g sleziny (teľacej
bravčovej alebo hovädzej)
1 väčšia cibuľa
rastlinný olej
trochu mlieka na podliatie
mletý ďumbier
nadrobno nasekaná pažítka
mleté čierne korenie
soľ.
Slezinu umyjeme
očistíme
zbavíme blany a nožíkom naškrabeme na jemnú kašičku. Cibuľu nadrobno nasekáme a speníme na oleji. Pridáme slezinu naškrabanú na kašičku
podľa chuti okoreníme a dochutíme troškou mletého ďumbieru. Za stáleho miešania udusíme. Ak treba podlejeme trochou mlieka alebo vody. Nakoniec podľa chuti osolíme a ešte teplé natierame na chlieb alebo pečivo. Výborne chutí aj na hriankach. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou pažítkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.