150 g sójového granulátu
2 lyžice jogurtu
2 nastrúhané mrkvy
2 natvrdo uvarené žĺtky
100 g rastlinného masla
pol čajovej lyžičky citrónovej šťavy
2 lyžice vegety
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Sójový granulát zalejeme vriacou vodou
ktorú sme ochutili vegetou. Hodinu necháme postáť
potom precedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vložíme do misky a pridáme maslo
jogurt
na strúhadle nastrúhanú mrkvu
rozotreté natvrdo uvarené žĺtky
citrónovú šťavu a podľa potreby soľ. Všetko dôkladne premiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb
pečivo
sendvič alebo hrianky. Môžme ju použiť aj ako nátierku na jednohubky alebo plniť ňou polovičky natvrdo uvarených bielkov z vajec. Pred podávaním posypeme nakrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.