150 g sójového granulátu
1 čajová lyžička sardelovej pasty
2 lyžice droždia
2 vajcia
50 g nátierkového masla
1 cibuľa
rastlinný olej
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Sójový granulát zalejeme vriacou vodou a necháme hodinu postáť. Precedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji. Pridáme pomletý granulát a za občasného miešania podusíme asi 10 minút. Potom pridáme droždie
necháme ho rozpustiť a vlejeme osolené rozšľahané vajcia. Keď sa zrazia
dáme nabok a za občasného miešania necháme vychladnúť. Na záver primiešame nátierkové maslo a lyžičku sardelovej pasty. Ešte trochu premiešame. Natierame na chlieb alebo pečivo a dochucujeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.