Nátierka zo sójových bôbov s droždím 200 g sójových bôbov
1 čajová lyžička tatárskej omáčky
2 lyžice droždia
2 vajcia
1 čajová lyžička horčice
1 cibuľa
rastlinný olej
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Sójové bôby uvaríme v mierne osolenej vode domäkka. Precedíme
necháme trochu vychladnúť. Pomelieme na mäsovom mlynčeku. Nadrobno nasekanú cibuľu opražíme na rastlinnom oleji
pridáme pomleté bôby a asi 5 minút dusíme. Potom primiešame rozdrvené droždie
ktoré necháme roztopiť. Do toho základu vlejeme rozšľahané osolené vajcia a miešame
až kým sa nezrazia. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Pridáme horčicu
tatársku omáčku a trochu korenia. Všetko dobre premiešame. Natierame na chlieb. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.