200 g sójových bôbov
1 lyžica sójového oleja
2 lyžice kečupu
1 čajová lyžička sójovej omáčky
50 g rastlinného nátierkového masla
3 strúčiky cesnaku
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Sójové bôby uvaríme v mierne slanej vode domäkka. Precedíme
necháme vychladnúť
pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do vhodnej nádoby. Pridáme maslo
1 lyžicu sójového oleja
2 lyžice kečupu
1 čajovú lyžičku sójovej omáčky
rozotretý cesnak a podľa potreby soľ. Z takto pripravených surovín dôkladným premiešaním pripravíme nátierku. Nátierku natierame na chlieb
pečivo alebo sendvič. Pred podávaním posýpame nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou. Nátierka je výbornou pochúťkou na hriankach
ktoré sme opražili nasucho.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.