300 g zvyškov pečeného (alebo duseného mäsa zo zveriny - zajac alebo srnec)
4 vajcia
1 cibuľa
rastlinný olej
ďumbier (alebo borievka)
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
soľ.
Zvyšky mäsa zo zveriny nadrobno nasekáme. Takto pripravené mäso opražíme na cibuli
ktorú sme nakrájali a spenili na oleji. Podlejeme lyžicou vody alebo šťavou zo zvyškov mäsa. Chvíľu podusíme
podľa potreby osolíme a okoreníme trochou ďumbieru. Nakoniec vlejeme rozšľahané vajcia
ktoré podľa potreby mierne osolíme a miešame až do zhustnutia. Ešte teplé natierame na chlieb
pečivo alebo sendviče. Nátierka je výbornou pochúťkou na nasucho opražných hriankach. Pred podávaním posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.