300 g mäsa
2 lyžice sterilizovaného hrášku
4 paradajky
1 nastrúhaná mrkva
1 lyžica paradajkového pretlaku
1 veľká cibuľa
rastlinný olej
3 lyžice nastrúhaného tvrdého chleba
mleté čierne korenie
soľ.
Na nátierku môžme použiť každý zvyšok vareného
pečeného alebo duseného mäsa. Mäso nadrobno nasekáme (alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku) a odložíme. Cibuľu nakrájame a speníme na oleji. Pridáme upravené mäso a za občasného miešania ho na cibuľovom základe opražíme. Mierne podlejeme vodou (alebo zvyškom šťavy z vareného
pečeného alebo duseného mäsa). Zahustíme nastrúhaným chlebom
podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením
zamiešame a podusíme. Pridáme sterilizovaný hrášok
nastrúhanú mrkvu a lyžicu paradajkového pretlaku. Všetko spolu prehrejeme a natierame na chlieb
pečivo alebo plátky sendviča
ktoré sme nasucho opražili. Podávame s kolieskami čerstvých paradajok.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.