100 ml mlieka
350 g polohrubej múky
1 konzerva sardiniek
150 g nastrúhaného ementálu
2 natvrdo uvarené vajcia
300 g paradajok
10 olív (sardel)
1 zeleninová paprika
20 g droždia
olej
tuk na vymastenie formy
oregano
mleté čierne korenie
soľ.
Z múky
droždia
soli a mlieka vymiesime hladké cesto
z ktorého sformujeme bochníky a necháme kysnúť na teplom mieste 2 až 3 hodiny. Potom cesto opäť vymiesime
rozvaľkáme na šírku formy
vložíme do vymastenej formy a potrieme olejom. Navrch uložíme očistené paradajky
ktoré sme nakrájali na osminky
sardinky
nakrájané vajcia
olivy a zeleninovú papriku nakrájanú na kolieska. Posypeme ementálom
okoreníme korením a oreganom
dosolíme a pečieme vo vyhriatej rúre.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.