1 balíček detských piškót
100 ml silnej kávy
1 lyžica rumu
Krém: 250 ml smotany na šľahanie
1 stužovač šľahačky
3-4 lyžice práškového cukru
300 g lučiny alebo žervé
Na ozdobenie: nastrúhaná čokoláda
Stužovač šľahačky rozmiešame v smotane a tú potom ušľaháme. Lučinu (žervé) vymiešame s cukrom a zjemníme ušľahanou šľahačkou. Piškóty namočíme do kávy zmiešanej s rumom a vyložíme nimi dno aj steny roztváracej tortovej formy. Vrstvu piškót pokryjeme časťou krému
ten prekryjeme vrstvou piškót namočených v káve a vrstvu potom potrieme zvyšným krémom. Tortu posypeme nastrúhanou čokoládou a dáme do chladničky stuhnúť a odležať.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.