Novoročná kapustnica 250 g čerstvého (alebo údeného) bravčového mäsa
200 g údenej klobásy
400 g kyslej kapusty
10 g sušených húb
250 g zemiakov
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
1 bobkový list
30 g masti
30 g hladkej múky
rasca
po 5 zrniek bieleho a čierneho korenia
soľ.
Umyté mäso a sušené huby dáme variť. Mäkké mäso vyberieme
polievku zahustíme bledou zápražkou pripravenou z masti a múky
pridáme údenú klobásu a varíme asi 20 minút. Krátko pred dovarením pridáme majorán. Mäso a klobásu nakrájame a vložíme naspäť. Uvarené zemiaky uložíme na taniere a zalejeme horúcou kapustnicou. Podávame s čerstvým bielym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.