1 bravčová oblička
1 bravčový mozog
400 ml smotany
1 lyžica masla
1 cibuľa
1 lyžica múky
1 lyžica masti
mleté čierne korenie
soľ.
Dobre očistenú bravčovú obličku rozrežme pozdĺž na 2 rovnaké polovice. Vyrežme močové cesty a nakrájame na tenké pozdĺžne plátky. Na masti opražíme cibuľu nakrájanú nadrobno
vložíme nakrájanú obličku a dusíme
kým oblička nestratí farbu. Pridáme očistený a na kocky nakrájaný bravčový mozog
premiešame
pridáme smotanu
prevaríme a zasypeme lyžicou múky
posolíme
okoreníme a pridáme lyžicu masla. Podávame teplé.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.